κι άλλο μαθηματικό παράδοξο!

Έστω a=b
(πολλαπλασιάζουμε αμφότερα με a) aa=ba
(αφαιρούμε αμφότερα με bb) aa-bb=ba-bb
(μετασχηματίζουμε) (a-b)(a+b)=b(a-b)
(απαλοίφουμε τα a-b) a+b=b
(αφού a=b τότε) a+a=a
2a=a
2=1

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ;;; ΟΕΟ;;;

One Comment

  1. Νικόλας
    Posted Σεπτεμβρίου 17, 2013 at 9:59 μμ | Permalink

    η διαιρεση a-b δεν ορίζεται για a=b αλλά για ab. επομένως η αυθαιρεσια αυτή οδήγησε στο εσφαλμένο παράδοξο αποτέλεσμα


Δημοσίευσε ένα σχόλιο

Required fields are marked *
*
*

Αρέσει σε %d bloggers: