Τα γήπεδα του Λονδίνου

1] Πρώτο και καλύτερο το «Emirates Stadium» το οποίο στεγάζει την ομάδα των κανονιέρηδων, της Arsenal. Ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2006 και χωρά 60.355 φιλάθλους. Οι αεροπορικές αερογραμμές «Emirates Airline» χορήγησαν 100εκ. pounds για την ανακατασκευή του γηπέδου, η οποία κόστισε συνολικά 430εκ. pounds.
emirates1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2] Δεύτερο αναφέρω το «Stamford Bridge» της Chelsea, χωρητικότητας 42.055 φιλάθλων.
stamford-bridge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3] Τρίτο, το «White Hart Lane» της Tottenham Hotspur χωρά 36.310 οπαδούς.
white-hart-lane-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4] Τέταρτο, το «Boleyn Ground» της West Ham United χωρητικότητας 35.647 θεατών.
boleyn-ground

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5] Πέμπτο το «Craven Cottage«, 25.500 οπαδών, της παλαιότερης ομάδας του Λονδίνου, της Fulham.
fulham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

— Αυτές οι ομάδες έπαιζαν την περίοδο 2008-2009 στη Premier League. —

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν:
6] Το «Wembley Stadium«, το μεγαλύτερο στάδιο του Λονδίνου, το οποίο ανήκει στην FA (Football Association) και χρησιμοποίειται σε τελικούς κυπέλλων, σε συναυλίες και σημαντικούς αγώνες άλλων αθλημάτων. Το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, το πιο ακριβό του κόσμου (ανακαινίστηκε το 2007 με κόστος 798εκ. pounds), χωράει 90.000 φιλάθλους, και το μεγαλύτερο όλο-σκεπαστό γήπεδο του κόσμου. Επίσης το στάδιο διαθέτει 2.168 τουαλέτες, περισσότερες από κάθε άλλο κτίριο του κόσμου!!!
wembley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7] Το «Twickenham Stadium«, το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρητικότητας 82.000 φιλάθλων. Το γήπεδο αυτό όμως, που είναι κοντά στον αερολιμένα του Heathrow, είναι γήπεδο rugby, καμιάς ομάδας, αλλά της εθνικής ομάδας rugby της Αγγλίας.
twickenham1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8] Το «New London Stadium» ή «New Den«, της γνωστής ομάδας για τους χούλιγκαν Millwall. Χτίστηκε το 1993 και χωρά 20.196 φιλάθλους.
millwall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα γήπεδα στο Λονδίνο, μικρότερης εμβέλειας όμως, όπως επίσης υπάρχουν και πολλά γήπεδα λίγο έξω από το Λονδίνο, όπως αυτό της νεοσύστατης ομάδας Milton Keynes Dons FC (η επανίδρυση της Wimbledon FC), γνωστό ως «stadium:MK» ή «Denbigh Stadium«.
mk

Advertisements

Δημοσίευσε ένα σχόλιο

Required fields are marked *
*
*

Αρέσει σε %d bloggers: