ΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ;


ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:
1.  Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
2.  Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
3.   Ο πατέρας δύο τέκνων που είναι εν ζωή.
4.   Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.
5.   Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Όσοι γεννήθηκαν και διαμένουν έκτοτε  μόνιμα στο εξωτερικό δύναται να απολυθούν μετά τη συμπλήρωση τριών (3) μηνών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.
6.  Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
7.   Όσοι μετά τη συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση ή εγγράφονται σε μητρώα αρρένων ως αδήλωτοι,  επειδή απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια λόγω γέννησής τους σε έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 1 του ν.3284/2004.
8.  Οι ομογενείς οι οποίοι διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους σε χώρα του τέως Ανατολικού Συνασπισμού ή την Τουρκία  και έρχονται στην  Ελλάδα απευθείας ή μέσω άλλης χώρας, εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων. Αυτοί απολύονται οριστικά μετά συμπλήρωση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών μηνών εφόσον το επιθυμούν.

 

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΝΕΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:
1.   Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.
2.   Ο μόνος ή μεγαλύτερος αδελφός από τρία ζώντα αδέλφια.
3.   Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το 70ο  έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.
4.   Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.
5.   Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΠΛΙΤΩΝ:
http://www.stratologia.gr/ypodeigmata_entypwn/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ%20ΕΝΤΥΠΟ%201.DOC

Advertisements

Δημοσίευσε ένα σχόλιο

Required fields are marked *
*
*

Αρέσει σε %d bloggers: