Ο τοκετός του αρσενικού ιππόκαμπου: Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε!

Οι ιππόκαμποι, γνωστοί και ως αλογάκια της θάλασσας, είναι τα μοναδικά ζώα που κυοφορούν και γεννούν τα ΑΡΣΕΝΙΚΑ!!! Πιο συγκεκριμένα οι αρσενικοί ιππόκαμποι φέρουν στην κοιλιά τους ένα είδος μάρσιπου, μέσα στον οποίον εναποθέτουν τα αυγά τους τα θηλυκά.

Οι ιππόκαμποι θεωρούνται ασπόνδυλα ψάρια. Ονομάστηκαν έτσι γιατί το κεφάλι τους μοιάζει με κεφάλι αλόγου. Είναι τα μόνα ψάρια που κινούνται σε όρθια θέση. Το μήκος τους ποικίλει, κυμαίνεται συνήθως γύρω στα 15 εκατοστά. Πρόσφατα επιστημονική ομάδα στον Καναδά ανακάλυψε τον μικρότερο ιππόκαμπο με ύψος μόλις 16 χιλιοστά!!!

Οι ιππόκαμποι κινούνται αργά. Τα μάτια τους κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Ο ιππόκαμπος είναι προστατευόμενο είδος. Συναντάται σε θαλάσσια λειβάδια (σε βάθη μέχρι 60 μέτρα) και σε κοραλλιογενείς υφάλους. Είναι αριστοτέχνης στο καμουφλάζ καθώς μπορεί να αλλάζει χρώμα. Προσαρμόζεται εκπληκτικά στο περιβάλλον προκειμένου να προστατευτεί από τους εχθρούς του.

Οι ιππόκαμποι μπορούν να γίνουν κατοικίδια και να ζήσουν σε ενυδρεία υπό τις κατάλληλες συνθήκες (αν και είναι λίγο δύσκολο). Ζώντας όμως ένας ιππόκαμπος σε ενυδρείο γίνεται ευάλωτος σε ασθένειες.

Τέλος, ο ιππόκαμπος είναι ένα θαλάσσιο τέρας της ελληνικής μυθολογίας.

alogaki
Ένας ιππόκαμπος fake…

ippokambos
…και ένας ιππόκαμπος real!

Advertisements

Δημοσίευσε ένα σχόλιο

Required fields are marked *
*
*

Αρέσει σε %d bloggers: