Πως να ξεματιάζεστε!

Νιώθεις ότι είσαι ματιαγμένος; Έχεις μάτι; Έχεις πονοκέφαλο, νιώθεις κάπως περίεργα, σου συμβαίνουν όλο ατυχίες και όλα τα σχετικά; Πες την παρακάτω προσευχή τρεις (3) φορές από μέσα σου και θα νιώσεις καλύτερα. Το καλύτερο βέβαια είναι να σου την πει κάποιος άλλος 3 φορές, σχεδόν ψιθυριστά, και όταν τελειώσει να κάνει τον σταυρό του 3 φορές και να φτύσει 3 φορές στον αέρα.

ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΝ
ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ, Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, Ο ΠΟΙΩΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΖΩΝ ΜΟΝΩ ΤΩ ΒΟΥΛΕΣΘΑΙ. Ο ΤΗΝ ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΟΝ ΚΑΜΙΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙ ΕΙΣ ΔΡΟΣΟΝ ΜΕΤΑΒΑΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΟΥ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΑΣ ΣΩΟΥΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΣ. Ο ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΜΩΝ. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣ ΣΕ ΕΛΠΙΖΟΝΤΩΝ. ΣΟΥ ΔΕΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕΝ, ΑΠΟΣΤΗΣΟΝ, ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΝ, ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΟΝ ΠΑΣΑΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ, ΠΑΣΑΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗΝ ΕΦΟΔΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΕΠΙΒΟΥΛΗΝ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΝ ΤΕ ΠΟΝΗΡΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΒΗΝ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΒΑΣΚΑΝΙΑΝ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΣΟΥ (τάδε) ΚΑΙ Ή ΥΠΟ ΩΡΑΙΟΤΗΤΟΣ Ή ΑΝΔΡΕΙΑΣ Ή ΕΥΤΥΧΙΑΣ Ή ΖΗΛΟΥ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΥ Η ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΒΗ, ΑΥΤΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΣΠΟΤΑ, ΕΚΤΕΙΝΟΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΙΑΝ ΣΟΥ ΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΝ ΚΑΙ ΥΨΙΣΤΟΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΟΝ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΕΜΨΟΝ ΑΥΤΩ ΑΓΓΕΛΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΝ, ΚΡΑΤΑΙΟΝ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑ, ΟΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥ ΠΑΣΑΝ ΠΟΝΗΡΑΝ ΒΟΥΛΗΝ, ΠΑΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΚΑΝΙΑΝ ΤΩΝ ΦΘΟΡΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΘΟΝΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΙΝΑ ΥΠΟ ΣΟΥ Ο ΣΟΣ ΙΚΕΤΗΣ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΜΕΤ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΨΑΛΛΕΙ ΣΟΙ. <<ΚΥΡΙΟΣ ΕΜΟΙ ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΥ ΦΟΒΗΘΗΣΟΜΑΙ ΤΙ ΠΟΙΗΣΕΙ ΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ>>. ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΟΥ ΦΟΒΗΘΗΣΟΜΑΙ ΚΑΚΑ, ΟΤΙ ΕΣΥ ΜΕΤ’ ΕΜΟΥ ΕΙ. ΟΤΙ ΣΥ ΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΚΡΑΤΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ, ΑΡΧΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ. ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ, ΦΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ ΓΙΝΟΜΕΝΗΣ, ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΝ. ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ, ΕΝΔΟΞΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΦΩΤΟΕΙΔΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΣΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. ΑΜΗΝ.

Πάντως, ρίξτε μια ματιά στο τι λέει η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια του Internet ‘Wikipedia’ αναφορικά με το μάτιασμα (matiasma) ή μάτι (mati) ή βασκανία (baskania). Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως ‘evil eye’, είναι γνωστό σε πάρα πολλές χώρες και θρησκείες.

Σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ένα ‘τεστ’ που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν όντως είσαι ματιαγμένος ή όχι είναι το εξής: Ρίξε σε ένα ποτήρι νερό 2 σταγόνες λάδι. Αν ενωθούν τότε έχεις μάτι. Αν όχι, τότε δεν έχεις! Επίσης μπορείς να κάνεις και το εξής: Δεδομένου ότι το λάδι επιπλέει πάντα στο νερό (επειδή είναι ελαφρύτερο) ρίξε μια σταγόνα λάδι σε λίγο νερό. Αν επιπλεύσει δεν έχεις μάτι. Αν όμως βουλιάξει τότε είσαι ματιαγμένος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Evil_eye


Τα αεροσκάφη της τούρκικης αεροπορικής εταιρίας Nazar boncuğu έχουν μάτι!!!

Advertisements

Δημοσίευσε ένα σχόλιο

Required fields are marked *
*
*

Αρέσει σε %d bloggers: